DOPRAVA ZDARMA OD 1800,-

JEMNÉ VLASY VS ŘÍDKÉ VLASY: ROZDÍLY A TIPY NA STYLING

1657705437

Existuje tolik různých typů vlasů a textur a každý má svou vlastní kombinaci faktorů, díky kterým jsou jeho vlasy jedinečné.  V DESIGNME se snažíme o to, abyste rozuměli svým vlasům a našli to, co funguje přímo pro vás.

Je důležité znát svůj typ vlasů, abyste se mohli rozhodnout o stylu a produktu, který vám bude vyhovovat nejlépe.

S tím, co často slýcháváme, víme, že jemné a řídké vlasy jsou často zaměňovány, protože se zdají podobné ve svém pojmu. Jsou však docela odlišné a vědět, který typ máte, vám může pomoci naplánovat vaši perfektní vlasovou rutinu.

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI JEMNÝMI VLASY A TENKÝMI VLASY?

Co jsou jemné vlasy?
Jemné vlasy se týkají skutečného průměru jednotlivého vlasového vlákna. Čím menší je průměr vlasu, tím je jemnější. Jedním ze způsobů, jak zjistit, zda máte jemné vlasy, je vzít vlas a držet jej mezi konečky prstů. Pokud ho téměř nevidíte, máte jemné vlasy.

Co jsou řídké vlasy?
Mít řídké vlasy znamená, že máte málo vlasů. Čím více jich máte, tím jsou vaše vlasy hustší a naopak. To je důvod, proč můžete mít vlasy jemné a zároveň husté – jakkoli to zní divně! Dobrým způsobem, jak zjistit, zda máte řídké vlasy je, když vlasovou gumičku omotáváte dlouze a váš culík je tenký (i když jsou vlasy dlouhé) a když při prohrábnutí rukou můžete snadno vidět pokožku hlavy.

STYLINGOVÉ TIPY PRO VAŠE VLASY
Všechny typy vlasů jsou svým způsobem báječné – jde jen o způsob stylingu, který doplní váš typ vlasů. Nyní, když máte lepší představu o tom, jak rozlišit jemné a řídké vlasy, pojďme se bavit o stylingu.

TIPY PRO STYLING JEMNÝCH VLASŮ

Použijte šampon a kondicionér pro objem
Vaše mycí rutina je základem skvělého účesu. Používání šamponu a kondicionéru navrženého pro podporu objemu vám umožní odstranit mastnotu a usazeniny a zanechá vaše vlasy lehké a plné objemu. Náš šampon a kondicionér pro objem PUFF.ME VOLUMIZING SHAMPOO a PUFF.ME VOLUMIZING CONDITIONER jsou skvělou možností, protože jsou speciálně navrženy pro ty, kteří mají jemné vlasy! 

Vyzkoušejte pěnu pro objem vlasů
Než si vlasy vyfénujete, aplikujte pěnu pro objem vlasů! Doporučujeme naši pěnu pro objem vlasů PUFF.ME VOLUMIZING MOUSSE, která je navržena tak, aby zvedla vlasy po celých délkách, aby vypadaly plné objemu a pohybu. Na pěně je také skvělé, že nabízí extra přilnavost a ochranu před vlhkostí, což znamená, že z pěny budete mít užitek i další dny po fénování! 

Aplikujte kondicionér pouze na konečky
Jemné vlasy bývají náchylnější k zatížené od vlasové pokožky, takže je tam vhodné vyhnout se použití velkého množství produktu. Ujistěte se, že kondicionér nanášíte pouze na konečky, aby se tam soustředila výživa a hydratace a tím se vaše kořínky cítily lehce.

TIPY PRO STYLING ŘÍDKÝCH VLASŮ

Suchý šampon je váš přítel
Maz je viditelnější na řídkých vlasech než na vlasech silnějších. Mějte po ruce suchý šampon, aby vlasy vypadaly svěží. Vyberte si ten správný suchý šampon pro svou barvu vlasů: pro vlasy se světlejšími tóny QUICKIE.ME DRY SHAMPOO FOR LIGHT TONES nebo tmavšími tóny QUICKIE.ME DRY SHAMPOO FOR DARK TONES.

ZKUSTE KRATŠÍ STŘIH
Víme, že „velké stříhání“ může být až děsivé, ale může to být přesně to, co potřebujete k nalezení dokonalého vzhledu. Ať už se jedná o pixie střih nebo bob po ramena, kratší styl ubere vlasům částečnou váhu a dodá jim více vzdušnosti a živosti. 

ZKUSTE TO VE STYLU SIDE PART
Kde máte pěšinku? Uprostřed, mírně mimo střed, nebo úplně na jednu stranu? Boční partie, zvláště ty hluboké, vypadají na vlasech fantasticky. Vzhledem k tomu, že část vlasů přenesete na jednu stranu, vytvoříte dojem většího objemu, takže vaše vlasy budou vypadat plnější.

Styling vašich vlasů je zcela založen na vašich preferencích a vlasových cílech. Pokud potřebujete pomoci najít nejlepší rutinu péče o vlasy pro váš typ vlasů, ozvěte se nám. Doporučíme vám produkty pro váš typ vlasů, protože i my budeme rádi, když si řeknete „moje vlasy vypadají DOBŘE“.

PS: další tipy najdete také na našem blogu „Jak mít plnější a objemnější vlasy“.

Šťastný styling!
DESIGNME